Hiperbár oxigén terápiáról

A hiperbár oxigén terápia (HBOT) az orvostudomány magasan specializált formája, ahol a páciens a légkörinél magasabb nyomáson 100% oxigént légzik. HBOT kezelés során a túlnyomást úgynevezett orvosi keszonkamrában hozzuk létre, ahol a szervezetbe kerülő oxigén mennyisége a légzőnyomás emelésével arányosan nő. Az oxigén szállítást – alapesetben, légköri nyomáson - a vörösvértestek végzik. HBOT kapcsán az extra oxigén a szövetekben, testnedvben, nagy mennyiségben, direkt módon fog oldódik Az oxigén így a csökkent vérellátású vagy sérült szövetekbe is eljut. A megnövekedett oxigén szint serkenti a kapillárisok újraképződését, a sérült szövetek és szervek regenerációját, segít a fertőzések megelőzésében és leküzdésében, csökkenti a gyulladást és jelentősen felgyorsítja a gyógyulási folyamatokat. Nő a szervezet saját antioxidáns működése, nő a keringő őssejtszám.

Cégünk lehetőséget kínál, hogy Zala megyében, ezen belül Lentiben, 2022-ben újonnan megnyílt keszonkamrában kezelést kapjanak betegeink. Várjuk érdeklődésüket e-mailben vagy telefonon.

Búvárorvoslás

Vállalkozásunk lehetőséget biztosít megfelelő vizsgálatokat követően, búvárkodáshoz szükséges orvosi alkalmassági kiadására.

Mozgó és gyalogőrség

Rendezvények és sportesemények egészségügyi biztosítása az 5/2006. (II.7.) EüM rendelet szerinti mozgóőrség, gyalogőrség. Gyalogőrség: Kisebb létszámú, 1000 fő alatti rendezvény esetén rendezvénybiztosítás akkor szükséges, ha a rendezvényt kifejezetten betegek vagy időskorúak számára szervezik, illetve jogszabály az esemény, sportesemény jellegére tekintettel azt kötelezően előírja.

2.1. Az egészségügyi ellátás gyalogőrséggel csak épületben vagy kis területre korlátozott szabadtéren szervezett rendezvényen biztosítható, amennyiben a rendezvényen résztvevők száma 1001 főnél kevesebb. Ezen létszám felett az 1. pontban foglaltak szerinti rendezvénybiztosítás szükséges.

2.1.1. Zárt térben tartott, 300-1000 fő közötti létszámú zenés táncos rendezvény esetében egy fő gyalogőrség biztosítása szükséges.

2.2. Az ellátást szakképzett szakképzett mentőápoló, mentőtiszt, orvos, mentőorvos, vagy ezek közül több személy együttesen végzi.

2.3. A rendezvény helyszínén biztosítani kell betegvizsgálatra alkalmas állandó vagy ideiglenes helyiséget fektetési lehetőséggel.Gondoskodni kell vezetékes vagy vezeték nélküli hírközlő eszközről, továbbá a szakelsősegély biztosításához szükséges felszerelésről.

Oktatás

Társaságunk vállalja kis és közepes létszámban szervezett csoportok alapszintű elsősegélynyújtás oktatását. Egyedi árajánlat céljából keressen minket bizalommal.